Om

Den här bloggen handlar om mitt skrivprojekt vilket jag bedriver som en hobby när jag får tid över.

Målet (med bloggen) är att skriva någonting en gång i veckan. (Uppdatering: okej, en gång i månaden… Eller i alla fall några gånger per år…)

Målet med skrivprojektet är att… skriva någonting… Fast just nu håller jag mest på att försöka bygga en grundstomme, så det har inte blivit så mycket skrivande än. Allt det där kan du naturligtvis läsa om i mina inlägg på bloggen.

Vad handlar boken om? När kommer den ut? Får man se exempel på kapitel?

Hemligt! Vet ej! Nej!

Okej, skämt åsido. Vad boken handlar om och exempel på kapitel får du naturligtvis när/om den kommer ut.

Kategorin kommer i alla fall vara science fiction – mer ”Space Opera” än ”min Farmor har en hund från Mars som gillar att spela schack och diskutera filosofi medan den klär ut sig till min morfar och genomför psykologiska experiment på lokala polismyndigheten.” Eventuellt tillkommer ett par stänk av fantasy som underkategori.

Innan allt stötts och blötts i varv på varv av omskrivningar finns det ingenting för publik konsumtion. Så gör jag naturligtvis eftersom jag inte har en aning om hur allt kommer att sluta – i detalj – förrän jag skrivit ner det och är klar med det.

Så, tillsvidare får du nöja dig med mina blogginlägg om skrivandets ”konst” och min alldeles egna skrivprocess. Dessutom planerar jag att spä på med lite information av vetenskaplig karaktär och ett och annat boktips.

cropped-ramiras_small_icon_of_planet_fx1b_1024px.pngBilder mm

Alla bilder på sajten (hittills i alla fall) är Public Domain eller andra Creative Commons licenser och i fall där det krävs (eller där det inte krävs, men där det varit möjligt) har jag lagt till länkar till originalbilden.

Sajtikonen (till höger) kommer från openclipart.org, fast den har fått lite ”Mars”-redigering.

Sajtens bakgrundsbild (nedan) heter ”Artist’s impression of Corot-7b” och är gjord av ESO/L. Calçada – ESO, licens CC BY 4.0. Bilden är beskuren.

Artist’s impression of Corot-7b

Annonser